KULTer.hu - Üveggyöngyjáték Bodor Ádámmal
104477
event-template-default,single,single-event,postid-104477,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Üveggyöngyjáték Bodor Ádámmal

2018. okt. 31. - 19:30

Budapest


Magvető Café, Dohány utca 13.


Idén negyedik alkalommal kerül sor a Zeneakadémia kamarazenei fesztiváljára Simon Izabella és Várjon Dénes művészeti vezetésével.

Ebben az évben Hermann Hesse regénye, Az Üveggyöngyjáték lesz a kamara.hu tematikájául szolgáló irodalmi alkotás, így többek közt a mester-tanítvány viszony, valamint a tudomány, a művészet és a vallás kapcsolatának kérdései várják az együtt- és továbbgondolkodásra nyitott hallgatókat. Ahogy tavaly, ezúttal is bevezető programsorozat előzi meg a Liszt Ferenc téri koncerteket: október elejétől különböző budapesti helyszíneken rövid irodalmi–zenés estekkel hangolódhatunk a fesztiválra.

A zongoraművész házaspár és meghívott vendégeik a regényhez, a zenéhez való viszonyukról, valamint ebből kibontakozó szabad asszociációikról mesélnek majd, miközben a Zeneakadémia fiatal tehetségei és a kamara.hu fesztivál művészei zenélnek.

A kerekasztal beszélgetés résztvevői: Bodor Ádám író, Simon Izabella és Várjon Dénes, a kamara.hu fesztivál művészeti vezetői. Moderál: Mona Dániel zenetörténész.

Közreműködik: Mira Farkas hárfaművész

Műsor: Hasselmans: A forrás, Albeniz: Malagueña

A belépés ingyenes. Helyfoglalás érkezési sorrendben.

A Facebook-esemény itt érhető el.