KULTer.hu - VI. Zalavölgyi Kultúrtivornya
31132
event-template-default,single,single-event,postid-31132,ajax_updown_fade,page_not_loaded

VI. Zalavölgyi Kultúrtivornya

2011. jún. 20. - 10:00

Zalaszentgrót


Városszerte, több helyszínen


Zalavölgyi KultúrtivornyaZalaszentgrót. Egy kisváros Zala megye északi csücskében. Kedves, vendégszerető emberekkel, gyönyörű dombokkal körülvéve, sok szőlővel, melyekből nagyszerű borok készülnek mindenki nagy örömére.
Ám páran úgy gondolták, valami hiányzik. Szentgrótiak. Volt köztük zenész, színész, könyvelő, vállalkozó, közéleti ember, nyugdíjas. Összeültek és azt mondták, csináljunk valamit. Valamit, ami jó, ami szép, ami kultúra. És 2005-ben megcsinálták. Pénz nélkül, barátaik és saját maguk szórakoztatására. Helyet kerestek és találtak. A Batthyány Kastély melletti Kiskastély udvarát. Tetszett nekik, mindenkinek, hát nem hagyták abba! A következő évben beszédes név is került: Zalavölgyi Kultúrtivornya. Majd létrejött egy egyesület: a Szentgróti Lokálpatrióta Társulat. Az évek során aztán az egy napból egy hét lett: folk, jazz, world és komolyzenével, színházzal, színházak vetélkedőjével, képzőművészettel, kiváló színes programokkal mindenkinek, gyermektől felnőttig. És persze a borok, pálinkák, ételek.
Egy valami nem változott! Az igényességre való törekvés és az akarat. A Zalavölgyi Kultúrtivornya már nem csak az alapítóknak fontos! Fontos Zalaszentgrótnak és azoknak, akik öt év alatt megfordultak ott. Talán fontos lesz önnek is, ha ellátogat az idei Tivornyára.
Magna Cum Laude, Pannónia All Star Ska Orchestra, Dumaszínház, Színházak Vetélkedője, Comico Tragoedia, Plasztik Éden /kiállítás/ és még: “számtalan szebbnél szebb gondolat” és program.
Mert lesz! Mert kell, hogy legyen! Mert hiányozna!