KULTer.hu - Viktoria Marion kiállítása
71422
event-template-default,single,single-event,postid-71422,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Viktoria Marion kiállítása

2016. Már. 30. - 19:00

Budapest


CCA Budapest – Center of Contemporary Art Budapest, Karolina út 65.


vm

A kiállítást megnyitja:
Szuharevszki Mihály, képzőművész

Kurátor:
Viktoria Marion, képzőművész
Magyar Dorottya, művészettörténész

Felolvas:
Závada Péter

Zene:
Rosinflux T.Bali hanginstalláció, feat. Sarolta Bede

A kiállítás az elmúlt négy év összegzése, azon belül két technika a Ripping és a Pliage-Frottage munkák monumentálisabb darabjainak bemutatása.

A művésznő az általa kifejlesztett és elnevezett Ripping technikát 2015 óta használja egyfajta védjegyként nagyméretű olajfestményein. Ez a kifejezés az olajfesték speciális repesztését jelenti.

„Időcsapdák ezek a képek, mert a festéket mai anyagok segítségével oly’ módon alakítom, mely az elmúlást, öregedést idézi meg. Az idővel egyfajta játékot űzök. Napjainkban egyre jobban felgyorsult idő múlását konzerválási eljárásokkal, anyagtól függően, de maradandó emlékké téve igyekszem megállítani a pillanatot. Amint késznek ítélem a képet, átadom az időnek és nem játszom tovább istenesdit.”

A repedések és törések éppen a jelen pillanat megragadását és életünk állandó útelágazásait  mutatják meg. Ráébresztve tudatunkat, hogy milyen törékeny és  változékony is a világunk. A szépség és a momentum fragilitása hangsúlyos. A hétköznapokban gyakran értéktelennek találjuk és lecseréljük megöregedett dolgainkat. A folyamatos fogyasztás generálásának érdekében ezt meg is követelik tőlünk. Kapcsolatainkat, tárgyainkat, elért céljainkat is sokszor lecseréljük, az újdonság varázsával kecsegtető alternatívákra, így eldobhatóvá válik minden körülöttünk. Erre a folyamatra is szeretne a művésznő egyúttal absztrahálva reflektálni.

Viktoria Marion a Facebookon
Videók ITT és ITT tekinthetőek meg.
Esemény a Facebookon

A kiállítás megtekinthető 2016. április 26-ig munkanapokon, valamint előzetes telefonos bejelentkezéssel a +3630 3306015-ös telefonszámon.