KULTer.hu - War on Period Pain//kiállításmegnyitó
111968
event-template-default,single,single-event,postid-111968,ajax_updown_fade,page_not_loaded

War on Period Pain//kiállításmegnyitó

2019. jún. 27. - 18:30

Budapest


2B Galéria, Ráday utca 47.


Kormos Anna Zsófia designer a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem DLA programjában a divat, a textil és az emberi test kapcsolatát kutatja. Olyan hordható elektronikai (wearable technology) koncepción dolgozik, amely a menstruációhoz kapcsolódó fájdalomtípusok megoldására tesz kísérletet. A War on Period Pain projektben a menstruációs fájdalom a női testre gyakorolt hatásait vizsgálja és ezekre keres megoldást esztétikai és gyakorlati fázisokon át a végső, hordható ruhatervig. A kiállítás különböző médiumok segítségével mutatja be a menstruáció által okozott fizikai illetve pszichés fájdalmak teljes spektrumát. A különböző érzékszervekre ható installációk által a látogató közelebb kerül a fájdalomhoz, még akkor is, ha önmaga nem képes átélni azt.

A kiállítás a kutatás eddigi eredményeit és a jövőbeli megvalósítási tervek vizuális anyagait illetve felkért alkotók a témára reflektáló munkáit mutatja be.

A menstruáció témaköréhez kapcsolódó tabu és stigmatizáció máig globális probléma. A kiállítás célja, hogy vizuális eszközök segítségével megjelenítse ezt és lehetőséget biztosítson a látogatói részvételre. Emellett fontos üzenete, hogy felhívja a figyelmet a menstruációs szegénység Magyarországot érintő társadalmi helyzetére. Kormos Anna Zsófia a galériában bemutatásra kerülő textil-installációjából az eseményt követően neszesszerek készülnek, amelyeket a helyszínen vagy online egy adománygyűjtő akció keretén belül lehet majd előrendelni, és amellyel menstruációs higiéniai termékekkel támogatod a rászoruló nőket. Az adományok célba érésért a NEM! – Nők Egymásért Mozgalom elkötelezett csapata gondoskodik. Az egyesület számára a kiállítás ideje alatt a galériában gyűjtődobozt is helyeznek el menstruációs eszközök számára, így lehetőség lesz ilyen formában is támogatni a NEM! mozgalom adománygyűjtő programját.

Résztvevő művészek: Bolla Szílvia, EJTECH, Karcis Gábor, Kormos Anna Zsófia, Szeleczki Rozália

Kurátor: Ausztrics Andrea

A Facebook-esemény itt érhető el. Kormos Anna Zsófia projektjéről itt érhető el további információ.